Op een vakantiepark kunt u heerlijk ontspannen en van uw vakantie genieten. Het is dan ook geen verrassing dat talloze Nederlanders ‘s weekends of in de vakantie afreizen naar een vakantiepark in het buitenland of Nederland.

In Nederland

Veel mensen kiezen er tijdens de vakantie voor om ‘gewoon’ in Nederland te blijven. Geen gekke gedachte aangezien er in Nederland veel te beleven valt – helemaal in een omgeving die u misschien nog niet zo goed kent – en dit doorgaans een stuk betaalbaarder is.

Vakantiepark op de Veluwe

Een van de populairste vakantiebestemmingen van Nederland is de Veluwe in Gelderland. Dit gebied heeft een prachtige natuur, ‘s zomers heerlijk weer en tal van leuke steden. Op de Veluwe kunt u prachtig wandelen, mooie fietstochten maken – op de Veluwe zelf of naar omgelegen gebieden, zoals de Achterhoek – en historische plaatsen bezoeken. Aangezien de Veluwe een van de meest geliefde Nederlandse vakantiebestemmingen is vindt u verspreid over de hele Veluwe verschillende vakantieparken. Zo’n vakantiepark op de Veluwe bevindt zich doorgaans midden in de ongerepte natuur en is van alle luxes voorzien. Hier kunt voor enkele dagen of weken een vakantiehuis, chalet of caravan huren en van de omgeving genieten.

Een huisje huren

Verreweg de meeste mensen kiezen ervoor om een vakantiehuisje te huren. Dit is voor hen het meest gemakkelijk en voordelig – zo zitten men immers nergens aan vast. Er is keuze uit verschillende soorten huisjes, chalets en (sta)caravans en diverse parken (met of zonder zwembad, in de natuur of juist niet, met uitgebreide faciliteiten en speelgelegenheden of juist niet, recreatieprogramma, et cetera). Sommige parken bieden bovendien speciale last minute aanbiedingen aan: deze zijn extra voordelig geprijsd.

Vakantiehuis kopen

Bent u echt fan van een bepaald vakantiepark of van een bepaalde omgeving, dan kunt u zelfs een vakantiehuis kopen. Dit vereist weliswaar een flinke initiële investering, maar is op den duur goedkoper dan een huisje huren en brengt ook nog tal van andere voordelen met zich mee. Zo is het een slimme investering waar je jarenlang plezier van hebt en kun je je gekochte vakantiehuis zelf verhuren. Op deze manier levert het huisje zelfs geld op. Het rendement van de vakantiewoning hangt uiteraard af verschillende factoren, zoals de staat van de woning, hoe vaak u deze verhuurt, de locatie (bijvoorbeeld op de Veluwe) en de concurrentie in dit specifieke gebied. Een ander voordeel van uw eigen vakantiehuis kopen is dat u altijd een beroep kunt doen op het vakantiehuisje en niet niet afhankelijk bent van de beschikbaarheid van het vakantiepark. Een vakantiehuis kopen kunt u direct bij het desbetreffende vakantiepark doen, maar ook via een aankoopmakelaar.