Kustpark Texel

Zodra je met de boot van Den-Helder naar Texel vaart en afmeert op dit eiland, heb je direct een vakantiegevoel. Wat een ruimte! Echt een eiland waar je nog kunt ademhalen en wandelen zonder dat je direct tegen iemand opbotst. Texel geeft je een gevoel van rust en laat je pittoreske dorpjes zien met allemaal hun eigen kerktorentje. Schapen zijn er ook…14.000 om precies te zijn. Net zoveel schapen als mensen, bevolken dit waddeneiland. Met polders waar je eindeloos ver van je af kunt kijken. Samen met duinen en strand geeft Texel je een uniek eilandgevoel.

De Koog

De Koog is één van die bruisende dorpjes op Texel waar altijd wat te doen is. Het is er vaak druk, maar zodra je het dorp uit fietst of wandelt voel je de stilte en de natuur. De Koog is een van de oudste dorpjes op Texel en telt ruim 1500 inwoners. Door zware stormen in het verleden is weinig over gebleven van dit vissersdorp. Alleen het witte kerkje met een huisje ernaast stammen nog uit het jaar 1450. De Koog staat bekend om het uitgaansleven. Jongeren vieren hier graag vakantie omdat er een aantal mooie gelegenheden zijn om uit te gaan.

texel
Het kustpark

Het kustpark

Op loopafstand van De Koog ligt het Kustpark Texel. Comfortabele chalets worden afgewisseld met luxe en klassieke villa’s. Eén van de faciliteiten is het subtropische zwembad waar je met familie en vrienden een heerlijke dag kunt hebben. Op Texel is altijd wat te doen. Vanuit Kustpark Texel ben je binnen 5 minuten lopen op het 30 kilometer lange strand. Per fiets kan de Natuurgebied de Slufter worden bezocht en wat te denken om eens een kijkje te nemen bij het parachutespringen?

Gratis toegang zwembad

Tijdens je vakantieverblijf op het kustpark is er altijd gratis toegang tot het zwembad Calluna. Ook het meedoen aan alle sportactiviteiten en animatie is voor gasten gratis.

Elektrische fietsverhuur

Behalve het huren van een gewone doorsneefiets is er de mogelijkheid om een elektrische fiets te huren. Je kunt dan op ontspannen wijze het hele eiland rondfietsen zonder echt last te hebben van de wind. Want eerlijk is eerlijk, op de waddeneilanden staat vaak een stevige bries. Met een elektrische fiets heb je daar toch minder last van.

fietsverhuur texel
Minigolf

Minigolf en lasergame

Kustpark Texel heeft een groot aantal mogelijkheden om je de hele dag te vermaken. Zo is er natuurlijk het overdekte zwembad wat bestaat uit een flink bassin voor de volwassenen en een peuter-en kleuterbad voor de kleintjes.

Je kunt gaan lasergamen en er is een minigolfbaan aanwezig. Met een uitgebreid recreatieprogramma hoeven de kinderen zich niet te vervelen.

Heerlijk ontspannend voor de volwassenen is de sauna en het Turkse stoombad. Tevens kan gebruik worden gemaakt van de wellness en beautysalon.

Roompot

Dit park is een Roompot vakantiepark. Kijk voor alle informatie op de website en laat je verassen door de prachtige onderkomens op dit park!