Een huisje huren Nederland? Limburg is altijd al een populaire vakantiebestemming geweest voor gezinnen en families. En dat is niet zo vreemd, want er is ontzettend veel te doen voor alle leeftijden. Een vakantiehuis Nederland is altijd leuk. Maar waar moet je nu echt geweest zijn? Wij zochten het voor je uit en zetten de vijf populairste hotspots voor een gezinsvakantie in Limburg voor je op een rij. 

Drielandenpunt bij Vaals

Het Drielandenpunt is slechts een kleine plek in Limburg, maar wel een waar je een grootse indruk mee maakt. Het is niet alleen het hoogste punt van Nederland, maar ook het punt waar de grenzen tussen Nederland, België en Duitsland samenkomen. Welk kind vind het niet reuze bijzonder om met zijn of haar voeten in drie landen tegelijk te staan? 

De grotten van Valkenburg

Nog een hotspot die je kinderen (en de rest van het gezin) nooit zullen vergeten: de Valkenburgse grotten. Aan de hand van mooie muurschilderingen in de sprookjesachtige grotten leer je over de legendes van de bokkenrijders en de vroegere inwoners van Limburg. Heb je al wat grotere kinderen en hou je van een actieve vakantie? Dan kun je ook met z’n allen gaan grotbiken in Valkenburg! 

Kasteelruïne en de Fluweelengrot

Ben je toch in Valkenburg, breng dan ook zeker een bezoek aan de Kasteelruïne. Als kind waan je je er een prinses of ridder in de Middeleeuwen. En kunt bovendien je fantasie helemaal de vrije loop laten gaan wanneer je hoort dat er zelfs vluchtgangen zijn naar een ondergronds gangenstelsel: de Fluweelengrot. Leuk én leerzaam voor het hele gezin!

Toverland Sevenum

Gegarandeerd plezier voor het hele gezin heb je tijdens een bezoek aan attractiepark Toverland Sevenum. Met achtbanen voor grote én kleine kinderen, wildwaterbanen, spookhuizen, familie-attracties, mysterieuze steden, spannende en grappige shows, binnen- en buitenspeeltuinen, en natuurlijk… magie! 

Designer Outlet Roermond

Een dagje shoppen tijdens een gezinsvakantie? Wij zeggen: waarom niet? Immers, moeders wil ook wat en de kinderen hebben altijd nieuwe kleren nodig. En als je dan toch in Limburg bent, waarom dan niet lekker winkelen bij Designer Outlet Roermond? Je vind er allerlei mooie merken voor een lagere prijs en tussen het shoppen door je je wat eten of drinken bij een van de vele restaurantjes in de outlet mall.