Texel is een klein, rustig eiland met veel groen, pittoreske plekjes en oude boerderijen. Het is de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen. Maar als je meer wilt dan alleen een ontspannen vakantie, dan kan dat natuurlijk ook! Als je maar een beperkte tijd hebt op dit fantastische eiland, zorg er dan voor dat je deze Texelse activiteiten niet mist!

Walking tour

Je kunt de activiteiten op Texel beginnen met een wandeltocht. Dit is een leuke manier om het eiland wat beter te leren kennen. Je wandelt vanaf Den Burg richting de Waddenzee en vervolgens richting de vuurtoren. Tijdens deze wandeling krijg je veel mooie plekjes te zien en hoor je veel verhalen over het eiland. Deze wandeltocht is voor iedereen. Als je meer tijd hebt, dan kun je de volledige wandeltour doen, die helemaal naar de vuurtoren en terug gaat. Dit is een geweldige manier om het eiland te leren kennen en veel mooie stukjes Texel te zien.

Ga op pad met een e-scooter

Wat ook leuk is om te doen op Texel is om een scooter te huren. Zo kun je je snel van A naar B verplaatsen. Een scooter huren texel is ook mogelijk voor grotere groepen of gezinnen. Zo heb je e-scooters voor twee personen of kun je een elektrische scooter huren met een kinderzitje. Voel de wind door je haren en verken de duinen en de leuke dorpjes.

Watersporten

Als je van watersport houdt, kun je op Texel een aantal watersporten uitproberen. Op het strand van Den Woud kun je kitesurfen of windsurfen. Dit is een geweldige manier om van het water te genieten en wat plezier in de zee te hebben. Als je het wat rustiger aan wilt doen kun je altijd SUP (stand-up paddle boarding) uitproberen!

Bezoek het Texels Museum

Wat ook leuk is om te doen op Texel is het bezoeken van het Texels Museum. Er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd voor dit museum, maar het is het meer dan waard! Je kunt meer te weten komen over de geschiedenis van Texel en oude Texelse kunstvoorwerpen bekijken. Het Texels Museum is doordeweeks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus je kunt het elke dag van de week bezoeken.

Zie de zon ondergaan vanaf uitkijkpunt Den Burg

Den Burg is een geweldige plek om de zon onder te zien gaan. Het is gelegen op de top van een heuvel en heeft een uitkijkpunt waar je kunt genieten van de zonsondergang. Dit is een geweldige plek om te zitten, te ontspannen en van het uitzicht te genieten.