Aah citytrips; we zijn er dol op. Je kunt echter niet zeggen dat je gek bent op citytrips, als je een aantal steden nog niet van je lijstje af kunt strepen. In dit artikel sommen we die steden even voor je op en vertellen we je waarom je deze steden echt niet mag missen.

Praag

Deze Tsjechische hoofdstad staat bol van het aantal grote historische schatten. Je vind er enorm veel prachtige bezienswaardigheden zoals de Karelsbrug, een van de oudste stenen bruggen van Europa, en het Klementinum, door velen de mooiste bibliotheek ter wereld genoemd. Waar Praag een aantal jaren geleden nog niet zo’n populaire bestemming was, komen er nu enorm veel toeristen op de stad af. Dat is niet zo gek, want de stad is werkelijk schitterend.

Valencia

Valencia is een geweldige stad in Spanje waar je heerlijk kunt genieten van strand, cultuur en geweldig eten. De stad staat bekend om zijn paella, die in veel restaurants in drie versies wordt verkocht, maar ook de tapas is er heerlijk. Valencia heeft een enorm ontspannen sfeer en dit is dan ook de perfecte stad om even in tot rust te komen. Wil je wel wat meer dan een stedentrip? Kijk dan eens bij Villa Nova Real Estate naar een leuk vakantiehuisje in Spanje.

Wenen

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en deze klassieke stad heeft dan ook veel te bieden. Denk aan de Spaanse rijschool waar echte paardenliefhebbers hun hart op kunnen halen aan de spectaculaire paardrijkunsten en de indrukwekkende rijhal. Natuurlijk staat Wenen echter voornamelijk bekend om keizerin Sissi. De keizerin had meerdere paleizen in Wenen, waarvan er twee in Wenen stonden: Hofburg en Schönbrunn. De laatstgenoemde hiervan is veruit de meest populaire, maar beide paleizen zijn de moeite van het bezoeken meer dan waard.

Dublin

Geen Europese stad is zo gemoedelijk als Dublin. In de stad heerst de vriendelijke, gezellige en enigszins jolige sfeer die je zo vaak in de Ierse pubs tegenkomt. Wanneer je door de winkelstraat loopt, komt de melodie van Ierse muziek uit vele souvenirshops je tegemoet. Je kunt heerlijk Iers eten in de stad, de meeste restaurants en pubs (vaak met live muziek in de avond) kun je in het Temple Bar District vinden. 

Boedapest

Aan een weekend heb je eigenlijk niet genoeg voor een bezoek aan Boedapest. De stad heeft namelijk ontelbare bezienswaardigheden, historische gebouwen en interessante wijken die de moeite van het bezichtigen waard zijn. Vergeet niet een bad te nemen in een van de vele badhuizen in deze Hongaarse hoofdstad.