Een vakantie op Texel is perfect om veel verschillende redenen. Niet alleen is het de mooiste plek die Nederland te bieden heeft, het is ook nog eens uitstekend te verkennen met de elektrische fiets. Wanneer jij deze meeneemt of ter plekke huurt, blijft geen plek onontdekt. In deze blog vertellen we je over de verschillende plekken die jij zeker gezien moet hebben met je elektrische fiets op Texel. Laat je inspireren!

  1. Rondje West

We beginnen met de fietsroute die onze stiekeme favoriet is. Met zijn 36 kilometer is het een fietstocht die prima te doen is voor iedereen, vooral op de elektrische fiets. Het Rondje West neemt je mee door het Nationaal Park en de westkust van Texel: twee plekken waar je je ogen uitkijkt vanwege de geweldige natuur. De wind kan aardig hard zijn omdat je een groot gedeelte van de route vlak langs het strand fietst, maar dat is iets wat op Texel verwacht mag worden, vinden we. De route is voorzien van een oplaadpunt halverwege, waardoor zowel jij als je fiets de hele dag een goede batterij heeft.

  1. Rondje Zuid

Hou jij van vogel spotten? Dan is het Texelse Rondje Zuid perfect voor jou! Hiermee kom je langs twee broedplekken van diverse vogels, waardoor je je ogen uitkijkt. Het leuke aan het Rondje Zuid is hoe afwisselend deze is, aangezien je natuurgebieden afwisselt met verschillende dorpjes: onder andere Den Burg en Oudeschild liggen op je route. Perfect om even bij te komen dus met een lekker kopje koffie, want deze route is een flinke 42 kilometer en vraagt dus zeker wat energie.

  1. Maak je eigen rondje!

Een voorgemaakte route is natuurlijk een goede optie, maar iets wat we je ook willen verzekeren is dat je eigen route maken op Texel net zo leuk kan zijn! Kies de verschillende hotspots die je graag zien wil en kijk of het met de fiets te doen is. Koop een paar lekkere snacks voor onderweg en je bent klaar om te gaan! De reden dat dit vooral goed werkt, is omdat je hiermee je huisje het start- en eindpunt van de route kunt maken en je dus niet ergens naartoe hoeft te fietsen. Ideaal!

Fiets jij verzekerd?

Texel lijkt misschien wel de veiligste plek op aarde, maar een ongeluk zit in een klein hoekje: het kan iedereen gebeuren. Voordat jij naar Texel gaat, is je elektrische fiets verzekeren een slimme keuze. We raden je aan eens een kijkje te nemen op de website van InShared, omdat je hier eenvoudig een verzekering voor jouw elektrische fiets vindt die perfect past bij jouw wens. Zo hoef je je op Texel geen zorgen te maken over onnodige kosten en kun je het eiland verkennen op jouw manier. Welke route ga jij als eerste fietsen?