Het is niks nieuw dat de horeca veel afval creëert. Afval moeten we zoveel mogelijk verminderen. We moeten ook blijven recyclen en scheiden. Voor een horecagelegenheid is dat soms wat moeilijk met al dat afval wat ze hebben. Voor de horeca is het dan dus handig om een container in te schakelen, waar ze al hun afval in kwijt kunnen. Zo zijn zij ook van al hun afval kwijt en hebben ze grotere afvalbakken. Hoewel verspilling niet altijd tegen te houden is, zijn er wel een paar dingen waardoor je het afval kan verminderen. Wij geven jou de tips!

Begin met composteren 

Het komt natuurlijk voor in de horeca dat er eten wordt verspilt. Dit is niet gek, maar het is toch wel echt zonde. Je kan al het eten dat weggegooid kan worden, wel hergebruiken. Je kan dit op een hoop doen bij elkaar en vervolgens kan het als compost gebruikt worden voor op het land. Zo wordt het eten niet verspilt en hergebruiken we het eten. Composteren gebeurt wanneer organisch materiaal, dus het eten afgebroken wordt. Het wordt vervolgens een soort mest waarmee de aarde vruchtbaarder kan maken. Dit is belangrijk want dan kan je planten gaan planten. Wil je dit niet zelf composteren? Dan kan je jouw afval geven aan een composteerbedrijf. Het hergebruik van het overtollige eten, kan dus prima hergebruikt worden. 

Verminder het gebruik van wegwerpartikelen

Er wordt nog wel eens gebruik gemaakt van wegwerpartikelen. Dit is eeuwig zonde. Deze kunnen namelijk na één keer direct de prullenbak in. Keukenrol is er ook een van. Sommige horecagelegenheden doen bezorgen en dan zijn die bezorg bakjes van aluminium ook eeuwig zonde om te gebruiken. Deze bakjes gooi je naar een keer al weg. Wegwerpartikelen zijn zo gemaakt dat ze zo min mogelijk gebruik kunnen worden. Geef je gasten minder wegwerpartikelen. Het is ook goed om geen wegwerpbestek mee te geven. Hier kan je al op bezuinigen. 

Maak een systeem 

Door middel van een systeem weet je nog hoeveel je ervan hebt en hoeveel je er verkocht van hebt. Zo weet je hoeveel spullen je ervoor moet inkopen en koop je niet snel te veel eten dat vervolgens weer weggegooid kan worden, omdat het niet mee vers is. Kies daarom voor een voorraadbeheerder dat geïntegreerd is met je kassasysteem.