Hilarisch als je erop terugkijkt, die eerste badpakken. Ze hadden korte mouwtjes en ook nog broekspijpen. We hebben het nu over 1900. En nog geen kwart eeuw later verscheen zelfs het gebreide badpak. Pas rond 1950 kneedt het badpak je lichaam tot de destijds modieuze zandloper; dit met behulp van baleinen zodat de taille versmalt en de buste een voller accent krijgt. Maar broekspijpen en breiwerken zijn natuurlijk niet aan jou besteed. Jij wilt een hip en goed passend badpak en kijkt dan wel even naar zwemkleding die de nodige ondersteuning kan bieden. Grote borsten hebben daar echt wel baat bij. Daarom is jouw eerste keuze vast een badpak met beugel.

 

Een beugel helpt met vertrouwen

Zonder optimale ondersteuning voel je je geen vis in het water, zelfs niet aan het Noordzeestrand. Met beugels in je badpak heb je het vertrouwen dat je borsten op hun plaats blijven en zelfs naar voren goed uitkomen. Die beugels helpen je lichaam aan de goede vorm en dat vinden de heren op het zandstrand ook niet verkeerd. Het badpak zelf geeft je nog eens vertrouwen want je hoeft er dan niet op te letten of allerlei onvolkomenheden, zoals een iets te bolle buik, niet prominent zichtbaar zijn. En natuurlijk beschermt een badpak ook beter tegen een verzengende zon dan een bikini.

Badpak met beugel – onwaarheden

Er zijn een paar vooroordelen die even ontwricht kunnen. Die dus niet kloppen. Een daarvan is dat je bij een beugelbadpak minder steun krijgt dan bij een bikini. Dat zou vroeger zo kunnen zijn, maar tegenwoordig geldt dat echt niet meer. Er is al jaren meer aandacht voor een beter draagcomfort en meer ondersteuning. Een badpak met beugel doet hetzelfde goede werk als een bikinitopje. Een ander vooroordeel is dat een badpak bedoeld is voor oudere mensen die zoveel mogelijk hun lichaam verzakkingen achter het badtextiel willen verhullen. Ook een fabeltje. Badpakken worden door velen gezien als modieus en zelfs sexy. Vooral als je een badpak neemt met een mooie lage V-hals of zo’n badpak met cut-outs.

Het badpak met beugel geeft je lichaam vorm

Duidelijk: het badpak is weer hip tot en met. Met ook sexy hoge beenuitsnijdingen zodat je benen langer lijken. Een open rug ziet er ook heel mooi uit. Je kunt heel veel modellen krijgen in de badpak mode. Er zijn strapless badpakken met beugel en ook corrigerende badpakken die een beugel hebben. De meeste vrouwen nemen echter een badpak met beugel omdat ze vinden dat ondersteuning van de borsten nodig is. 

Nieuwe badmode met slank effect

Badpakken zonder beugel kon je in duizenden prints en kleuren kopen. Maar ook met beugel heb je enorme keuze. De trend van het moment is een badpak met beugel in een pastelkleur. Maar ook hele felle kleuren staan goed in de zomerzon of opvallende prints. Of ga je liever voor een zwart badpak omdat dat mooi afslankt? Strak rood kan ook prachtig staan, zeker als je al een beetje gebruind bent. De laatste mode is die van de streepjesprint waarbij vooral de verticale strepen populair zijn. Net zoals bij een zwart badpak, doet deze print je namelijk slanker ogen.