Steeds meer mensen kiezen ervoor om een waterontharder te kopen. Dit komt omdat mensen meer geld te besteden hebben dan 10 jaar geleden en ook meer naar duurzaamheid zijn gaan kijken. Een waterontharder is namelijk duurzaam en indirect goed voor het milieu.

We maken in Nederland veelal gebruik van leidingwater. Dat is niet in alle landen het gebruikelijke. In België maken ze bijvoorbeeld ook veel gebruik van grondwater. Ze slaan dan een grondwaterput in de grond, zetten daar een waterfilter op en gebruiken dat water vervolgens als drinkwater. In Nederland komt dit nog niet zo heel veel voor en gebruiken we dus voornamelijk leidingwater.

Het leidingwater dat wij in Nederland gebruiken staat bekend als ‘hard’ water. Dat houdt in dat ons water veel calcium, ook wel bekend als kalk, bevat. Kalk is geen schadelijke stof voor ons lichaam maar heeft wel een aantal nadelen.

  1. Allereerst de welbekende ‘kalkvlekken’ waar elk huishouden zonder waterontharder last van heeft. Dit zien we veel op plaatsen waar veel water gebruikt wordt zoals wastafels en de douche. Dit zijn stroeve witte plekken die enkel met antikalkmiddel weggepoets kunnen worden.
  2. Kalkhoudend water zorgt ervoor dat huishoudelijke apparaten minder lang meegaan en dan voornamelijk de apparaten met een warmte-element zoals een wasmachine, koffiezetapparaat of vaatwasser. Deze apparaten maken gebruik van kalkhoudend water waardoor er langzaam een kalklaag rondom het warmte-element ontstaat. Dit zorgt ervoor dat het apparaat meer energie gaat gebruiken om het water te verwarmen en dit zorgt er uiteindelijk ook voor dat het apparaat kapot gaat.
  3. Kleding gaat minder lang mee. Kalkhoudend water schuurt als het ware meer langs kleding tijdens een wasbeurt waardoor kleding sneller slijt.
  4. Wasmiddel werkt minder goed. Calcium neutraliseert wasmiddel waardoor het minder goed werkt. Hierdoor stijgen de kosten in wasmiddelen.

Genoeg reden dus om een waterontharder aan te schaffen. Bent u op zoek naar een waterontharder? Bekijk dan eens de waterontharders van Hydrotense. Hydrotense is al heel wat jaren actief in de waterzuiveringsbranche en heeft scherp geprijsde, kwalitatieve waterontharders die te koop zijn via de webshop.