Maandelijks of jaarlijks betaal je een bepaalde premie voor je zorgverzekering. Dit is een van je vaste lasten en het is iets wat je dat ook moet betalen. De zorgverzekering is voor veel mensen ook behoorlijk duur en veel mensen zouden dan ook graag wat geld besparen op hun premie. Gelukkig is dat mogelijk. In dit artikel geven we je 3 tips om op je zorgverzekering te besparen.

 

Besparen op je zorgverzekering is vaak erg goed mogelijk. Door een paar simpele trucs, kun je soms al een paar procent per jaar besparen, zonder dat je zorg moet missen. Al die trucs benoemen we hieronder even voor je.

    1.Vergelijk je verzekering

Allereerst is het natuurlijk gewoon belangrijk dat je een goedkope zorgverzekering vind. De beste manier voor het vinden van de goedkoopste zorgverzekering is via vergelijkdezorgverzekeringen.nl. Hier kun je verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Je ziet dan welke zorg wanneer vergoed wordt en hoe hoog de premie van de zorgverzekering is. Je kunt dan kijken naar het soort polis dat bij de zorgverzekering hoort en zo beslissen of deze zorgverzekering bij je past of niet.

    2.Verhoog je eigen risico

Het verhogen van het eigen risico is een trucje dat je toch al snel een paar procent korting kan schelen. Je eigen risico is het bedrag dat je betaalt wanneer de zorg niet volledig vergoed wordt door je zorgverzekering. Als je je eigen risico verhoogt, moet je dus meer zelf betalen wanneer het zo ver komt, maar als je verwacht geen of weinig zorg nodig te hebben, kan het slim zijn om je eigen risico te betalen. Je krijgt dan vaak namelijk korting op je premie en dat kan soms wel oplopen tot 3%.

    3.Betaal per jaar

Ook door per jaar te betalen kun je korting krijgen op je premie. Door namelijk gelijk voor een heel jaar te betalen, ontvangt je zorgverzekeraar in één keer al het geld dat nodig is voor jouw verzekering van dat jaar. Dat is natuurlijk hartstikke positief voor je verzekeraar en om dat aan te moedigen, krijg je vaak ook weer een paar procent korting op je premie wanneer je ervoor kiest om jaarlijks te betalen.

Bonus: schrap je aanvullende verzekering

Goed, wanneer je bovenstaande tips gevolgd hebt, kun je altijd nog even kijken naar je aanvullende verzekeringen. Welke heb je en heb je deze eigenlijk wel nodig. Kijk er echt eens even kritisch naar en gebruik het afgelopen jaar, of de afgelopen jaren, als houvast. Heb je die verzekeringen gebruikt? Zo ja, dan is het slim om ze te houden. Zo nee, denk dan nog eens even goed na of je deze verzekering wel echt nodig hebt.