Je hebt besloten een boot te gaan kopen, leuk! Natuurlijk wil je wel graag een goede boot kopen en dan zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. In het artikel hieronder vertellen we je daar alles over.

Bedenk wat voor soort boot je wilt

Er zijn enorm veel soorten boten om uit te kiezen als je een boot gaat kopen. Aan al deze soorten hangt een prijskaartje en ook binnen deze soorten wordt weer onderscheid gemaakt. Lees je dus goed in en laat je eventueel informeren door iemand die er verstand van heeft. Zo kun jij straks voor de beste sloep, jacht, zeilboot, of iets anders kiezen.

Koop je boot via een makelaar

Ja, ook voor boten zijn er makelaars. Dat is wel zo handig, want bij een makelaar weet je zeker dat je een boot van goede kwaliteit koopt. Een makelaar zoals Jachtmakelaardij Kappers heeft namelijk een naam hoog te houden. De boten die een makelaar verkoopt zijn netjes, van goede kwaliteit en een garantie voor een fijne tijd op het water!

Let op de tijd

Wanneer je besluit een boot te kopen, kun je deze het beste in de herfst/wintermaanden kopen. Dit is namelijk de tijd dat de meeste boten te koop komen te staan. Dat zorgt ervoor dat de prijzen van de boten wat dalen, waardoor jij een goede boot voor een lagere prijs aan kunt schaffen. 

Ga altijd eerst kijken

Voordat je de boot koopt, is het belangrijk dat je altijd eerst even gaat kijken. Heb je echt geen verstand van boten? Neem dan iemand mee die er wel wat verstand van heeft. Zo kunnen jullie de boot even grondig inspecteren. Daarbij is het ook belangrijk dat je er eerst een proeftochtje mee vaart. Kijk of de boot fijn vaart en ook of er tijdens het varen niet toch iets mis mee blijkt te zijn. Lijkt alles goed te kloppen? Dan is het tijd om een bod uit te brengen en vervolgens hopelijk te gaan genieten van je eerste tochtje op het water!