Nederland wordt vaak het waterland genoemd. We hebben de beroemde kust, met daarachter veel kanalen, plassen, meren, sloten en rivieren. We kunnen dus wel stellen dat Nederland en water onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daarom zijn er steeds meer Nederlanders die een sloep aanschaffen. Dat is een goede reden om eens wat dieper in dit onderwerp te duiken en alle voordelen van een sloep met jou te delen. Benieuwd waarom de sloep zo populair is? Lees dan verder!

Veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar

De sloep is het populairste vaartuig van dit moment. Kijk maar eens om je heen op het water op een warme zomerdag. Je ziet dan waarschijnlijk meer sloepen dan speedboten en zeilboten. Sloepen zijn er namelijk in verschillende prijsklassen en er zijn veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Via Zijlmans.nl kan je een Kajuitsloep kopen, maar je hebt ook veel andere soorten sloepen. Denk aan een tender met buitenboord motor met bijvoorbeeld 40 pk, deze zijn bij uitstek geschikt om sportief mee te varen. Daarnaast behoren sloepen met een elektromotor ook tot het assortiment van Zijlmans Jachtbouw. Enkele voordelen van een elektrische sloep zijn dat ze helemaal stil, duurzaam en schoon zijn. Daarnaast zijn elektrosloepen ook nog een stuk goedkoper in onderhoud. De aanschafprijs ligt daarentegen wel wat hoger dan een vergelijkbare sloep met verbrandingsmotor. 

Een sloep biedt ontspanning

Voor de meeste mensen bestaat een normale week uit een aantal dagen werken, boodschappen doen, schoonmaken en nog meer verplichtingen. Dit is de reden waarom jij zo nu en dan wat hersteltijd nodig hebt. Als je een boottochtje maakt in een sloep, kun je een gezellige tijd met dierbaren doorbrengen. Als je je kinderen iets nieuws wilt leren, bijvoorbeeld de natuurlijk verkennen of vissen, dan is het ook een perfect idee om een sloep aan te schaffen. Ontspanning en gezelligheid kun je dus uitstekend vinden op een sloep!

Verschillende formaten 

Als je van plan bent om binnenkort een sloep aan te schaffen, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Om een sloep te kopen die bij jou past, moet je vooraf bepalen met hoeveel mensen je wilt varen. Dit is een voordeel, je kunt namelijk zelf bepalen of je liever met een paar mensen gaat varen of met een grotere groep. Een sloep van vijf meter is bijvoorbeeld geschikt voor vijf volwassenen, een sloep van zes of zeven meter voor acht volwassenen en een grote sloep is soms zelf geschrikt voor meer dan tien volwassenen.