Het aantal bedrijven dat boten verhuurt in Amsterdam is de laatste jaren flink toegenomen. Dit komt vooral doordat steeds meer toeristen en dagjesmensen Amsterdam vanaf het water willen ontdekken. Staat er binnenkort een dagje uit naar onze hoofdstad op het programma? Dan twijfel je misschien nog of een boot huren iets voor jou is. Wij nemen jouw laatste twijfel weg door de voordelen van bootverhuur in Amsterdam op een rijtje te zetten.

1. Je ziet meer in minder tijd
Veel toeristen en dagjesmensen trekken te voet door Amsterdam. Nadeel hiervan is dat je eigenlijk te weinig tijd hebt om alles te zien wat onze hoofdstad te bieden heeft. Dit brengt ons direct bij een eerste reden om een boot te huren. Dankzij boot varen Amsterdam kun jij je namelijk een stuk sneller verplaatsen dan te voet. Logisch gevolg hiervan is dat je meer ziet in minder tijd. Hierdoor kun je in één dag toch behoorlijk veel van Amsterdam zien.

2. Je bekijkt Amsterdam eens van een andere kant
Een tweede reden om een sloep te huren in Amsterdam is omdat je de stad dan eens van een geheel andere kant bekijkt. Ben je al regelmatig in onze hoofdstad geweest? Dan heb je alle toeristische trekpleisters mogelijk al meermaals bezocht. In dat geval is het leuk om Amsterdam eens vanaf het water te ontdekken. Je kijkt in dat geval namelijk heel anders naar de bezienswaardigheden. Daarbij komt dat een boot huren Amsterdam een uitgelezen kans is om de historische grachtenpanden eens goed te bekijken. Je ziet ze dan immers van grotere afstand dan wanneer je langs de grachten loopt of fietst.

3. Je ontdekt plekjes waar je nog niet eerder geweest bent
Het Rijksmuseum, het Vondelpark, het Anne Frank Huis en de Wallen zijn bezienswaardigheden die veel toeristen trekken. Toch is het ook weleens leuk om andere delen van Amsterdam te ontdekken. Omdat deze plekken niet altijd om de hoek liggen, kost het je mogelijk veel tijd om hier te komen. Nog een reden om een boot te huren in Amsterdam. Met een sloep vaar je namelijk makkelijk en snel naar deze plekken. Hierdoor ontdek je plekjes van onze hoofdstad waar je nog niet eerder geweest bent.

4. Je hoeft niet over een vaarbewijs te beschikken
Sommige mensen denken dat zij een vaarbewijs nodig hebben om met een sloep door de Amsterdamse grachten te varen. Toch is dit niet altijd nodig. Bij veel verhuurbedrijven kun je namelijk ook een boot huren zonder dat je een vaarbewijs hebt. Voordat je vertrekt, krijg je uitleg over de werking van de sloep. Zo ben je in staat om op eigen houtje door de grachten van Amsterdam te varen. Wil je liever een sloep huren met kapitein? Dat behoort bij de meeste verhuurbedrijven ook  tot de mogelijkheden.