Heb je een nieuwe Ferrari, een nieuwe Lamborghini, een nieuwe Mercedes of een nieuwe Porsche gekocht? Als je een auto van dergelijke merken aanschaft, zit daar standaard een prijskaartje aan vast. Dat geldt niet alleen voor de aanschafprijs van de auto, maar ook voor het onderhoud van de auto.

Ook moet je goed rekening houden met de verzekering auto. Ook voor het verzekeren van een dergelijke auto moet je relatief diep in de buidel tasten. Je moet hierbij rekening houden met forse premies, waardoor de maandelijkse autokosten behoorlijk hoog op kunnen lopen. In ruil daarvoor rijd je echter wel in een hele gave auto met behoorlijk veel vermogen!

WA volledig casco autoverzekering

Als je een supercar wilt verzekeren, kijkt een verzekeringsmaatschappij extra kritisch naar jouw aanvraag. Zo wordt extra gekeken naar jouw leeftijd, naar jouw woonplaats en naar jouw schadeverleden. Daarbij stellen de meeste verzekeringsmaatschappijen ook direct een eis: je moet de auto WA volledig casco verzekeren.

Dit betekent dat je verplicht voor de meest uitgebreide dekking moet kiezen. Deze dekking is niet alleen super uitgebreid, maar is ook de meest prijzige. Daarbij stellen de meeste maatschappijen ook nog als plicht dat de auto getaxeerd moet worden. Op basis van die taxatiewaarde kan de auto uiteindelijk verzekerd worden.

Indien je een supercar wilt verzekeren, moet je hoe dan ook voor een WA volledig casco autoverzekering kiezen. Indien gewenst kun je deze verzekering ook nog met speciale aanvullende verzekeringen aanvullen. Of en hoe dit mogelijk is, verschilt echter wel van maatschappij tot maatschappij.

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

Wil je jouw supercar verzekeren? Dan is het een kwestie van vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Juist door een goede vergelijking te maken, kun je uiteindelijk voor de juiste verzekering kiezen. Mogelijk ga je daarbij voor een Univé autoverzekering, waarmee jouw duren en snelle auto sowieso goed verzekerd is.

Als je jouw supercar gaat verzekeren, is het vooral van belang om op de voorwaarden te letten. Het prijskaartje is ook van belang, maar je weet op voorhand al dat een dergelijke verzekering nooit ‘voordelig’ uitvalt.